Fokuser på den daglige fremgang

Usikkerhed om kompetencer og manglende arbejdsglæde kan være resultatet af et brancheskift. Fortvivl ikke. Det skal nok gå. Husk på det, og hav fokus på den daglige fremgang.

Beslutningen om brancheskift er taget. Grunden til, at du har valgt at skifte, kan være mange; kedsomhed, manglende glæde ved jobbet, eller at du træt af chefen. Vi bruger størsteparten af vores vågne timer på jobbet, så det gælder om at være glad for det. Spørger du Alexander Kjerulf fra Projekt Arbejdsglæde, er et brancheskift en unik mulighed for at få glæde i sin hverdag. I virkeligheden gælder arbejdsglæden om at få et match mellem relationer på arbejdspladsen og dine opnåede resultater.

Relationer handler om, at man kan lide de mennesker, man arbejder sammen med, og at de kan lide en. Det er ikke kun kolleger, men også chefen, samarbejdspartnere og kunder. Det kan også være en bredere forstand, nemlig at man har en relation til virksomheden. At du kan identificere dig med direktøren, og det han står for.

Resultaterne handler om, at det du laver, giver mening for dig – og helst for andre. Resultaterne er de målbare; at du har nået et godt økonomisk resultat, eller at kunderne melder tilbage, at du gør en forskel. Det er vigtigt for at skabe arbejdsglæde, at du kan se, at din arbejdsindsats nytter noget.

Opbygning af nye kompetencer

”Folk, der vil skifte branche, står over for den udfordring, at de mister – i hvert tilfælde for en periode – delvis deres fokus på resultatet”, forklarer Alexander. For når du skifter branche, skal du først til at tilegne dig nye kompetencer:

”Det kan være meget udfordrende. Er du en person, der elsker at lære nyt og kan trives med ikke at være den bedste, så kan det være rigtig godt. Se forbedringen fra dag til dag. Hvis du er perfektionisten, der bare skal lykkes med alt, så er det en rigtig svær fase. Nyd udviklingen. Det kan godt være, jeg stinker til at starte med, men jeg bliver ved”, opfordrer Alexander Kjerulf fra Projekt Arbejdsglæde.

Måden for perfektionisten til at holde humøret højt er at have fokus på egen indsats: ”Det handler om, at du med dig selv ved, at du har ydet dit yderste”, lyder rådet fra Alexander. Han kommer med yderligere to råd: Husk at det skal nok gå og brug dit netværk.

”Et rigtig godt råd, det er ”kom ud”. I stedet for at sidde hjemme og tænke over, hvad man så skal, så kom ud og prøv en hel masse ting. Det kan være kurser, møder med tidligere kolleger, rejser. Det vigtigste er at komme ud og ikke sidde og isolere sig”, forklarer Alexander Kjerulf.